Manchester United voorbij negenkoppig Fulham naar halve finales FA Cup

FA Cup | Manchester United heeft zich zondag ten koste van Fulham geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Het werd 3-1 op Old Trafford. Fulham beëindigde de match met negen spelers en zonder coach.

Door Belga

Deel dit nieuws

ManU, dat vorige maand de League Cup won, kwam in de 50e minuut op achterstand. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) trof raak. In de 70e minuut keerde Willian een schot van Sancho met de arm van de lijn, wat hem een rode kaart opleverde. Daarna gingen de poppen aan het dansen. Mitrovic mocht ook gaan douchen na het aanvallen van ref Kavanagh en coach Marco Silva vloog naar de tribunes. Bruno Fernandes (75') verzilverde de strafschop. En Manchester United ging nog op en over het negenkoppig Fulham met goals van Marcel Sabitzer (77') en opnieuw Fernandes (90'+6).

Eerder op de dag schaarde Sheffield United, tweede in de Championship, zich bij de laatste vier door met 3-2 te winnen van Blackburn. Brighton was in zijn kwartfinale dan weer met 5-0 te sterk voor Grimsby. Zaterdag ging het Burnley van Vincent Kompany kansloos met 6-0 onderuit tegen Manchester City.

In de halve finales, die in het weekend van 22 en 23 april plaatsvinden, speelt Manchester City tegen Sheffield United. Manchester United staat dan tegenover Brighton.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top