Club NXT houdt punten thuis tegen Beerschot

Challenger Pro League | Club NXT heeft zondag op de vierde speeldag van de Promotion Play-off in de Challenger Pro League (tweede klasse) de punten thuis gehouden tegen Beerschot. De beloften van Club Brugge wonnen in The NEST in Roeselare met 2-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Via Lenn De Smet (21.) en Romeo Vermant (44.), op een strafschop, stond Club NXT halfweg op een 2-0 voorsprong. Beerschot kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van de jonge Axl Van Himbeeck (88.) in het slot.

Vrijdag haalde SK Beveren het eerder op de vierde speeldag van Lierse Kempenzonen (2-0), zaterdag was RWD Molenbeek in een Brusselse derby veel te sterk voor de RSCA Futures (0-4). RWDM (55 punten) voert de stand aan, voor Beveren (52). Club NXT (45) en Beerschot (42) volgen op ruime afstand. Lierse (39) en de RSCA Futures (35) sluiten de rij.

Volgend weekend is er geen voetbal in de Challenger Pro League wegens de interlandbreak. De beloften van Anderlecht openen vrijdag 31 maart (20 uur) de vijfde speeldag thuis tegen Beveren. Lierse ontvangt zaterdag (20 uur) de youngsters van Club Brugge. Beerschot speelt zondag (19u15) gastheer voor RWDM.

Na afloop van het reguliere seizoen in de Challenger Pro League plaatste de top zes zich voor de Promotion Play-off om promotie naar de Jupiler Pro League. Om te stijgen komen de beloftenteams van Club Brugge (Club NXT) en RSC Anderlecht (RSCA Futures), die de Promotion Play-off afwerken, niet in aanmerking. De laatste zes ploegen (nummers 7 tot 12) spelen in de Relegation Play-off om het behoud. De ploegen behielden bij de start van beide play-offs hun puntenaantal van de reguliere fase.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top