Antwerp en Leuven winnen in Nederland, nederlaag voor Brussels

Basketbal | De Antwerp Giants hebben zondag een 57-81 zege geboekt op bezoek bij Zwolle tijdens de tweede speeldag van de Elite Gold in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de rust telden de Giants al een voorsprong van 15 punten (27-42). Nadien controleerden ze de wedstrijd. Zes spelers van de bezoekers eindigden in de dubbele punten.

In de Elite Gold komt Antwerp naast Leiden, Oostende en Mechelen op de tweede plaats met 19 punten. Leider Den Bosch telt 1 punt meer.

In de Elite Silver triomfeerde Leuven Bears met 77-87 op het parket van Den Helder. Nochtans keken de Leuvenaars bij de rust tegen een achterstand van zeven punten aan (46-39). Onder impuls van een uitstekende Kevaughn Allen (34 ptn) wisten ze het tij nog te keren.

Brussels ging met 82-69 onderuit bij Yoast United. Na twee quarters telde het nog een voorsprong van twee punten (38-40), daarna ging het bergaf. De Brusselaars verloren het laatste quarter met 23-13.

In de stand deelt Leuven de leiding met Aalst, Bergen en Yoast United. Deze teams tellen allemaal 17 punten. Brussels is 7e met 13 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top