Jonge Duitser Engelhardt sprint naar eerste profzege in Per Sempre Alfredo

Wielersport | De Duitse wielrenner Felix Engelhardt (Team Jayco-AlUla) heeft zondag in de Italiaanse 1.1-koers Per Sempre Alfredo zijn eerste profzege geboekt. Hij was de snelste in de sprint van een selecte groep.

Door Belga

Deel dit nieuws

Daags na Milaan-Sanremo werd opnieuw gekoerst in Italië, al was er bijna niemand die de dubbel maakte na de driehonderd kilometer van zaterdag. In Per Sempre Alfredo - een eerbetoon voor een Italiaanse bondsofficial - bleef de afstand een stuk beperkter: 190 kilometer, met start in Firenze en aankomst in Sesto Fiorentino.

In de heuvelachtige wedstrijd werd erg aanvallend gekoerst. De jonge Belg Aaron Van der Beken (Bingoal WB) was één van de renners die zich onderweg liet opmerken. Ondanks de vele aanvalspogingen diende een groep van een twintigtal renners zich aan voor een sprint, gewonnen door Felix Engelhardt. De 22-jarige Duitser, vorig jaar nog Europees kampioen bij de U23, is bezig aan zijn eerste seizoen in de WorldTour.

De Brit Mark Stewart (Bolton Equities) werd tweede, de Deen Anders Foldager (Biesse-Carrera) derde. Bingoal WB plaatste met Rémy Mertz (zesde) en Lennert Teugels (tiende) twee Belgen in de top tien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top