Evenepoel verwacht geen tweestrijd met Roglic in de Ronde van Catalonië maar ziet "10 tot 15" pretendenten op winst

Wielersport | Remco Evenepoel ziet "tien tot vijftien" renners die een gooi kunnen doen naar eindwinst in de Ronde van Catalonië, die morgen/maandag start. "Het is fout om er alleen mij en Primoz Roglic uit te pikken", meent de 23-jarige renner van Soudal-Quick Step.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik zie heel veel kanshebbers", zei Evenepoel zondag op een online persmoment. "Primoz hoort bij de beste renners in een grote ronde en is altijd een favoriet als hij ergens start. Maar het gaat een gevecht met tien tot vijftien man zijn volgens mij. Ik verwacht een sterk UAE Team en denk ook aan iemand als Richard Carapaz. Geen probleem echter voor ons: hoe beter de tegenstand, des te makkelijker het is om vast te stellen waar we staan. We moeten niet bang zijn om met zulke renners de strijd aan te gaan."

Over zijn tactiek liet Evenepoel niet enorm in zijn kaarten kijken. "Als je ergens tijd kan pakken in een ronde van een week moet je niet aarzelen. Er zijn een drietal ritten die bergop eindigen, die vormen een uitgelezen kans om toe te slaan. Maar zo denken mijn concurrenten natuurlijk ook. Uiteindelijk zullen de benen beslissen."

Evenepoel stelde deze maand op stage in Tenerife het ene na het andere Strava-record scherper, al gebeurde dat eerder 'en stoemelings' zo gaf hij toe. "We waren er niet echt mee bezig en de focus lag gewoon op de training. Het waren enkele stevige weken met intense sessies en enkele lange ritten. Als je zo'n pittige periode achter de rug hebt kan dat nefaste gevolgen hebben in de koers maar evengoed kan je de goede vorm beet hebben. Het is altijd een beetje afwachten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top