Tienkoppig Charleroi pleegt een hold-up op de Bosuil

Jupiler Pro League | Antwerp heeft zondag op de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League een verrassende thuisnederlaag geleden. Charleroi kwam op een diefje winnen op de Bosuil (0-1). Er komt voor de Great Old zo een einde aan een reeks van negen ongeslagen competitiewedstrijden. Antwerp blijft in de tussenstand derde, op acht punten van leider Genk, dat vrijdag 1-1 gelijkspeelde bij Cercle Brugge. Charleroi knokt zich naar de achtste plaats, de laatste plek in de Europe play-offs.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp hoopte al vroeg in de partij op een strafschop voor vermeend handspel in de zestien van Tchatchoua. De VAR vroeg ref Verboomen de beelden te gaan bekijken, maar die bleef bij zijn stuk. Charleroi haalde opgelucht adem en klom enkele minuten later op voorsprong na een knappe collectieve aanval. Youssouph Badji (15.) knikte een voorzet van Zorgane voorbij Butez, 0-1.

De Carolo's lieten het commando vervolgens helemaal aan Antwerp. De Great Old zocht onophoudelijk naar de gelijkmaker, maar voor rust misten Ekkelenkamp en Muja grote mogelijkheden.

Ook na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd. Antwerp dreigde via Kerk en Balikwisha. Charleroi hapte naar adem en Damien Marcq kon het tempo even helemaal niet meer volgen. De Charleroi-verdediger kreeg in zeven minuten tijd twee keer geel en mocht na een uur vroegtijdig gaan douchen. Het eenrichtingsvoetbal bleef doorgaan, maar Antwerp was zonder haar geblesseerde topschutter Vincent Janssen onzeker voor doel. Het bleef 0-1.

Later zondag zijn er in de Jupiler Pro League nog OH Leuven-Anderlecht (om 16u), Union-KV Mechelen (om 18u30) en AA Gent-Eupen (om 19u15).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top