Remco Evenepoel start met ambitie en ziet Catalonië als "goede test" voor hele team

Wielersport | Wereldkampioen Remco Evenepoel begint morgen/maandag, met de eerste rit in de Ronde van Catalonië, aan een nieuwe fase van zijn voorbereiding op de Giro in mei. De 23-jarige renner van Soudal-Quick Step spreekt van een "goede test" en start met ambities.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik denk dat we als team klaar zijn om in competitie te treden met de beste ploegen in grote rondes", stak Evenepoel zondag van wal op een online persmoment. "Ik heb heel veel vertrouwen in mijn teammaats en mezelf. Onze ploeg vertoont veel gelijkenissen met die van tijdens de Vuelta en daar lieten we zien hoe sterk we zijn. Ik heb het parcours en de beklimmingen al eens bekeken, het belooft een mooie maar zware race te worden. Ik zie het als een goede test voor heel het team in aanloop naar de Giro."

Zowat een maand geleden won onze landgenoot met de UAE Tour zijn eerste koers in de regenboogtrui. Nadien kwam de focus weer op training te liggen, met een stage in Tenerife. "Het doel voor Catalonië is duidelijk: ik zal proberen om een rit te winnen en het podium te halen in het eindklassement. Als we daarin slagen, kunnen we heel blij zijn volgens mij. Elke koers die ik rijd kan en moet ik meedoen om te winnen en dat zal hier niet anders zijn. Ik denk dat mijn vorm nog beter is dan een maand geleden."

De Ronde van Catalonië start morgen/maandag, met een rit van 164,6 kilometer in en rond Sant Feliu de Guixols, en telt in totaal zeven etappes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top