Groningen-Heerenveen even stilgelegd na rellen met fans thuisclub

Eredivisie | Het duel tussen FC Groningen en Heerenveen in de Eredivisie lag zondag een tijdje stil, nadat fans van de thuisclub zich hadden misdragen. Spelers van FC Groningen die de rellen probeerden te sussen werden aangevallen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Heerenveen leidde op tien minuten van het einde met 0-2 toen de onrusten begonnen. Scheidsrechter Gözübüyük stuurde de spelers een kwartier naar de kleedkamer waarna het duel werd hervat.

De problemen begonnen toen een toeschouwer het veld wilde betreden. Hij werd tegengehouden waarna in de hoek bij de cornervlag aanhangers van de thuisclub zich dreigend opstelden tegenover bewakers en fans in een aanpalend vak. Groningen-verdediger Jetro Willems stoof richting de zich misdragende fans en kreeg vervolgens een klap. Daarop meldde ook doelman Michael Verrips (ex-KV Mechelen) zich in de hoek. De sfeer werd steeds grimmiger, waarna de ordediensten in het stadion aan Gözübüyük liet weten dat hij de spelers naar de kleedkamer moest sturen.

De partij eindigde uiteindelijk ook in 0-2. Bij de bezoekers speelde Anas Tahiri de hele partij op het middenveld. Antoine Colassin bleef op de bank.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top