Johannes Bø wint massastart in Oslo Holmenkollen, Florent Claude eindigt als 26e

Sport | Johannes Thingnes Bø heeft zondag in Noorwegen, met de massastart (15 kilometer) in Oslo Holmenkollen, de 21e en laatste individuele wedstrijd van de wereldbeker biatlon gewonnen. Florent Claude eindigde als 26e.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ondanks twee strafrondes door twee schietfouten veroverde de Noor zijn zestiende individuele WB-zege van het seizoen. Bø hield de Zwitser Niklas Hartweg, die foutloos bleef in het schieten, op 26.2 seconden. De Noor Vetle Christiansen, die ook een foutloze schietoefening neerzette, legde beslag op de derde plaats op 35.2. De 31-jarige Claude werd 26e (op 30) op 3:29.7 van winnaar Bø. Hij ging driemaal in de fout bij het schieten.

In het eindklassement van de wereldbeker eindigde Bø, die al lang verzekerd was van zijn vierde eindwinst in de algemene wereldbeker, een seizoen rijk aan zestien overwinningen met 1.589 punten. De Noor blijft twee landgenoten voor: Sturla Laegreid (1.098 punten) en Vetle Christiaensen (935). Laatstgenoemde schrijft de wereldbeker in de massastart en in het individuele onderdeel op zijn naam. Bø won de wereldbeker sprint en achtervolging.

Florent Claude eindigde als 23e in het eindklassement van de wereldbeker met 341 punten. Thierry Langer werd 58e met 43 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top