Dick Lukkien verlaat Emmen en is volgend seizoen de nieuwe coach van FC Groningen

Eredivisie | Dick Lukkien wordt volgend seizoen de nieuwe coach van FC Groningen. Hij vertrekt na zeven seizoenen bij FC Emmen, momenteel nog een concurrent van Groningen in de degradatiestrijd in de Eredivisie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Algemeen directeur Wouter Gudde bevestigde het nieuws zondag, voor het competitieduel tegen Heerenveen, voor de tv-camera's. "We zijn voor 99 procent akkoord met Lukkien. We moeten nog een paar puntjes uitwerken. Maar het is goed om openheid van zaken te geven."

Groningen bereikte voor het weekend al een akkoord met Lukkien. "We hebben toen onze huidige coach Dennis van der Ree en FC Emmen ingelicht", aldus Gudde. "Er brak bij Emmen paniek uit en het verzoek was of we het nieuws over dit weekend heen wilden tillen. Nu is het toch bewust uitgelekt naar de media. Dat is jammer. Ik vind het onbetrouwbaar en onprofessioneel, zeker omdat ze in dezelfde positie zitten. Maar ik denk ook dat we hier snel de knop om kunnen zetten naar de wedstrijd."

Groningen is aan een moeilijk seizoen bezig. De club ontsloeg in november coach Frank Wormuth vanwege de tegenvallende resultaten. Van der Ree volgde hem voor de rest van dit seizoen op. Maar Groningen heeft Van der Ree in februari laten weten met een nieuwe trainer het volgende seizoen in te willen. De 50-jarige Lukkien is met zijn zeven seizoenen bij FC Emmen de langstzittende coach in het profvoetbal in Nederland, maar is met zijn ploeg ook aan een lastig seizoen bezig. Emmen staat nu vijftiende en Groningen zeventiende. Het verschil tussen de twee ploegen is vier punten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top