Zulte Waregem haalt 2-0 achterstand op en pakt punt op Sclessin

Jupiler Pro League | Standard heeft zaterdag een dubbele voorsprong uit handen gegeven tegen Zulte Waregem op de 30e speeldag in de Jupiler Pro League. Het werd 2-2 op Sclessin. Marlon Fossey (14.) en Noë Dussenne (39.) zorgden voor de 2-0 ruststand. Maar de bezoekers kwamen in een dol slot nog op gelijke hoogte dankzij Alieu Fadera (76.) en Alioune Ndour (85.).

Door Belga

Deel dit nieuws

Zulte Waregem, dat woensdag coach Mbaye Leye aan de deur zette, keek al na 14 minuten tegen een achterstand aan. Alzate vond met een verre bal Fossey, die Miroshi uitkapte en de netten deed trillen. Na een hoekschop van Dönnum kopte Dussenne de 2-0 binnen.

In de tweede helft probeerde Standard de wedstrijd te controleren. Essevee stak echter steeds meer de neus aan het venster. Dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt. Na een hoekschop legde Fadera van aan de rand van de zestienmeter aan, zijn schot dwarrelde over Bodart binnen. En Ndour ontfutselde Standard uiteindelijk twee punten. Hij ontsnapte in de rug van de Luikse verdediging en vloerde Bodart: 2-2. Met een mooie redding hield Bostyn Perica in de slotminuten van de 3-2.

Met de draw doet nummer zeven Standard (46 ptn) een slechte zaak met het oog op deelname aan de Champions' Play-offs. Het kan nauwelijks profiteren van de 1-0 nederlaag van nummer vier Club Brugge (49 ptn) tegen KV Kortrijk. AA Gent, dat zondag Eupen ontvangt, en Westerlo tellen 48 punten. Zulte Waregem is 17e en voorlaatste met 24 punten, op drie punten van de veilige 15e plek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top