Ibrahimovic lost Costacurta af als oudste doelpuntenmaker Serie A

Serie A | Zlatan Ibrahimovic is de oudste doelpuntenmaker ooit in de Serie A geworden. De Zweedse spits van AC Milan benutte in de Italiaanse competitiewedstrijd tegen Udinese een strafschop. Met een leeftijd van 41 jaar en 166 dagen lost Ibrahimovic de Italiaan Alessandro Costacurta af als oudste doelpuntenmaker in de Serie A, aldus databureau Gracenote.

Door Belga

Deel dit nieuws

Costacurta, die vrijwel zijn hele carrière voor AC Milan voetbalde, was 41 jaar en 25 dagen oud toen hij op 19 mei 2007 scoorde. Dat deed de verdediger opvallend genoeg ook uit een penalty tegen Udinese.

Ibrahimovic maakte onlangs zijn rentree na een zware knieblessure. Hij had tegen Udinese voor het eerst dit seizoen een basisplaats en droeg ook de aanvoerdersband. Ibrahimovic miste kort voor rust in eerste instantie een strafschop, maar hij mocht opnieuw aanleggen omdat een speler van Udinese te vroeg was komen inlopen. In tweede instantie wist hij doelman Marco Silvestri wel te passeren. Dat was de gelijkmaker (1-1) in het duel dat nog aan de gang is.

Ibrahimovic werd eerder deze week door de Zweedse bondscoach Janne Andersson opgeroepen voor de EK-kwalificaties van eind deze maand tegen België (24 maart) en Azerbeidzjan (27 maart). Als Ibra minuten zou maken tegen de Duivels, is hij op dat moment 41 jaar, 5 maanden en 21 dagen oud en wordt hij de oudste speler ooit in een EK-kwalificatieduel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top