Burnley van Vincent Kompany kansloos onderuit tegen Manchester City in FA Cup

FA Cup | Burnley heeft met coach Vincent Kompany zaterdag tegen Manchester City de wet van de sterkste ondergaan in de kwartfinales van de FA Cup. City blies de leider uit de Championship weg met 6-0. Kompany heeft zijn leermeester Pep Guardiola niet kunnen uitdagen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de rust had de onvermijdelijke Erling Haaland (32' en 35') al twee treffers op zijn naam staan. Hij maakte daar in minuut 59 een hattrick van. Na een assist van Kevin De Bruyne deed Julian Alvarez (62') de netten een vierde keer trillen. Cole Palmer (68') en Julian Alvarez (73'), weer op aangeven van KDB, legden de ruime eindstand vast.

Het was voor Kompany waarschijnlijk niet de rentree waarvan hij had gedroomd. Manchester City-icoon Vincent Kompany keerde namelijk voor het eerst na zijn spelerscarrière terug naar het Etihad Stadium. De voormalige Rode Duivel speelde van 2008 tot 2019 maar liefst 265 wedstrijden voor City. Hij was er ook jarenlang aanvoerder.

Voor de aftrap begroette Kompany oude bekenden bij Manchester City en ontving hij, zoals verwacht, een staande ovatie toen hij het veld betrad. Na een knuffel met zijn voormalige coach Pep Guardiola kon de wedstrijd beginnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top