Pogacar was doodop aan de streep van Milaan-Sanremo: "Mathieu was de sterkste"

Wielersport | Geen zege, wel een vierde plaats voor Tadej Pogacar zaterdag in Milaan-Sanremo. "Ik heb geen spijt, Mathieu was vandaag gewoon de sterkste", gaf de tweevoudige Tourwinnaar na afloop toe.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik had vandaag maar één doel: aanvallen na het werk van mijn team. Ze leverden echt perfect werk. Ik moet zeker Tim Wellens bedanken, hij bereidde mijn aanval op de Poggio voor, maar helaas was ik niet sterk genoeg om weg te rijden."

Er bleven vier renners over: Van der Poel, Van Aert, Ganna en Pogacar. Bij de aanval van de Nederlander moest Pogacar passen. "Ik had geen antwoord in de benen. Hij was te sterk, ook in de afdaling reed hij sneller, hij sprintte na elke bocht, dat konden wij niet. De beste renner wint vandaag, ik was helemaal op aan de streep."

Pogacar heeft nergens spijt van. "Vooraf wist ik dat het moeilijk zou worden om hier te winnen. Ik pakte het anders aan dan vorig jaar en viel geen vier keer zoals toen, maar slechts één keer. Misschien doe ik het volgend jaar nog anders. Ik kom zeker nog terug en blijf het proberen om hier te winnen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top