Team Belgym verovert zilver in teamklassement op de DTB Team Challenge in Stuttgart

Sport | Team Belgym heeft zaterdag een zilveren medaille behaald in het teamklassement bij de senioren meisjes op de DTB Team Challenge artistieke gymnastiek in het Duitse Stuttgart. Erika Pinxten, Fien Enghels, Jutta Verkest, Aberdeen O'Driscoll en Maellyse Brassart moesten met 155.950 punten enkel de Verenigde Staten (162.300) laten voorgaan. Het brons was voor Frankrijk (155.300).

Door Belga

Deel dit nieuws

De senioren meisjes presteerden ook individueel sterk. Fien Enghels (brug met ongelijke leggers), Maellyse Brassart (balk) en Jutta Verkest (grondoefening) plaatsten zich voor de toestelfinales. Die worden zondag, vanaf 10 uur, afgewerkt.

Eerder op de dag haalden de meisjes junioren brons in het teamklassement. Individueel waren er topdrienoteringen voor Marie De Smedt en Hanne Degryse, respectievelijk tweede en derde op de brug met ongelijke leggers. Naomi Deschamps was de beste van alle deelneemsters op de balk.

De jongens junioren werden vrijdag zesde in het teamklassement en haalden vier toestelfinales. Die finales staan zaterdagavond, vanaf 18u30, op het programma. Roméo Jost turnt de finales op de grond en aan de ringen, Kyano Schepens kwalificeerde zich voor de finale op de brug met gelijke leggers en de rekstok.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top