Van Aert is niet erg teleurgesteld na derde plaats in Milaan-Sanremo: "Mathieu was duidelijk de sterkste"

Wielersport | Geen tweede overwinning, wel een derde plaats voor Wout van Aert zaterdag in Milaan-Sanremo. "Ik ben niet al te teleurgesteld", sprak hij na afloop. "Mathieu was heel sterk. De beste heeft gewonnen. Er viel weinig te doen aan Mathieu vandaag."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik heb nergens spijt van", vertelde Van Aert. "We hebben het geprobeerd, maar Mathieu was heel sterk. Het was een heel snelle Milaan-Sanremo, de ontsnapping was nooit ver weg. Op de Cipressa ging het gemakkelijker dan verwacht en legde UAE Team Emirates niet zo'n hoog tempo op als vorig jaar, waardoor we met een grote groep de Poggio opdraaiden."

Daar versnelde Wellens, met Pogacar in z'n wiel. Van Aert moest alle zeilen bijzetten en maakte de sprong naar voren, met Van der Poel in zijn wiel. "Ik zat daarna volledig à bloc toen Tadej aanviel, ik kon nog net mee", aldus Van Aert.

Niet veel later versnelde de Nederlander. "Ik was echt aan het aftellen naar de top, stond op breken en toen ging Mathieu aan. Ik wist dat ik moest volgen, maar dat lukte niet. Ik had er de benen niet voor. Het was straf."

"In de afdaling heb ik nog geprobeerd om het gat niet groter te laten worden, geloofde ik er nog in en reed ik zo snel mogelijk, maar de kloof was groot en het bleef gelijk. En daarna was het nog twee km tot de meet. De eerste km reden we nog hard, maar de samenwerking stokte, dat is altijd zo in het slot. We kwamen niet meer dichter. Uiteindelijk in de laatste km hadden we door dat het om de tweede plaats ging. En dan laat ik me in de sprint nog in de luren leggen door Ganna. Gelukkig was het niet voor de zege, maar daar verraste hij me echt wel."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top