Axel Zingle sprint naar zege in de Classic Loire Atlantique

Wielersport | Axel Zingle heeft zaterdag de Classic Loire Atlantique op zijn naam geschreven. De Fransman van Cofidis haalde het na 182,8 km voor de Nieuw-Zeelander Laurence Pithie en de Nederlander Maikel Zijlaard.

Door Belga

Deel dit nieuws

De koers, over 11 lokale rondjes, kende een felle strijd om de vroege vlucht. Uiteindelijk slaagden Axel Narbonne Zuccarelli, Maël Guegan, Florian Carpentier, Jack Rootkin-Gray, James Fouché en Toon Clynhens erin om in de tweede ronde weg te rijden uit het peloton.

Maximaal gunde het peloton hen zes minuten, waarna AG2R-Citroën de achtervolging in handen nam, samen met Cofidis en Groupama-FDJ.

Toen de kloof tussen de vluchters en de kopgroep tot een minimum werd herleid, maakten nog enkele renners de sprong naar voren. Maar strijden om de zege zat er niet in, want net in de slotfase werden ze bijgebeend door het peloton.

In de sprint toonde de 24-jarige Zingle zijn snelle benen, goed voor zijn vierde profzege na zeges in de Famenne Ardenne Classic (2022), een rit in de Arctic Race of Norway (2022) en La Route Adèlie de Vitré (2022). Hij volgt op de erelijst Anthony Perez op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top