Club Brugge blijft op de sukkel en verliest ook in Kortrijk

Jupiler Pro League | Club Brugge heeft zaterdag zijn zevende competitienederlaag van het seizoen geleden. Blauw-zwart ging op de dertigste speeldag met 1-0 onderuit op het veld van Kortrijk. Abdelkahar Kadri (31.) zorgde voor het enige doelpunt van de partij. Door de nederlaag kan Gent zondag over Club Brugge naar de vierde plaats wippen. De Buffalo's ontvangen in eigen huis Eupen. Kortrijk doet onderaan een gouden zaak en loopt voorlopig zes punten uit op Oostende, dat op de eerste degradatieplaats staat.

Door Belga

Deel dit nieuws

Club begon nog gretig aan de partij in het Guldensporenstadion, maar al snel nam de thuisploeg het commando over. Kortrijk zette druk en werd op het halfuur beloond met het openingsdoelpunt. Kadri werd niet opgepikt door de Brugse defensie en krulde de bal van buiten de zestien in de verste hoek, 1-0. Club reageerde met een dot van een kans voor Buchanan, maar die stuitte op Vandenberghe. Ook Vanaken kwam in het slot van de eerste periode nog dichtbij de gelijkmaker, maar de kapitein van Club miste zijn schot.

Na de pauze kregen de bezoekers het initiatief in de schoot geworpen, maar ze deden er weinig mee. Coach De Mil wisselde vooraan Jutgla voor Yaremchuk, maar de Oekraïner miste al meteen een huizenhoge kans. Het was een zeldzaam hoogtepunt in de tweede helft. Met Romeo Vermant, zoon van Sven, en Chemsdine Talbi, debuteerden twee spelers van Club NXT, maar ook zij konden de bakens niet verzetten. In blessuretijd leek de gelijkmaker even toch nog op het bord te komen, maar een treffer van Onyedika werd afgekeurd na een duidelijke duwfout van Odoi. Eindstand: 1-0.

Later zaterdag zijn er in de Jupiler Pro League nog Oostende-Westerlo en STVV-Seraing (beiden om 18u15). Standard en Zulte Waregem sluiten de voetbalavond af om 20u45. Vrijdag was er al een 1-1 gelijkspel tussen Cercle Brugge en leider Genk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top