Gregory Wathelet wint met Argentina GP-kwalificatie van de CSI-jumping in Thermal

Sport | Gregory Wathelet heeft vrijdag de kwalificatieproef voor de Grand Prix van de viersterrenjumping in het Californische Thermal gewonnen. In deze proef op tijd finishte de ruiter uit Clavier bijna drie seconden sneller dan de Australische Katie Laurie (Django II) en de Amerikaanse Elisa Broz met haar Belgische merrie Kardenta.

Door Belga

Deel dit nieuws

Wathelet won met Argentina de la Marchette, een 11-jarige merrie waarmee hij vier jaar geleden Belgisch kampioen werd bij de 7-jarigen. Bovendien werd Argentina bij Wathelet geboren. "Mijn vader is de fokker. Dat maakt deze overwinning zo speciaal", verklaarde Wathelet. "Argentina was als jong paard best moeilijk, omdat ze te veel kwaliteit had voor de proeven van haar leeftijdscategorie. We hebben haar daarom vooral thuis getraind, maar ze moest ook wedstrijdervaring krijgen. Een moeilijke evenwichtsoefening. En kijk, het is allemaal goed gekomen. Argentina verblijft nu al enkele maanden in Thermal en heeft het hier duidelijk naar haar zin. Deze GP-kwalificatie was haar derde overwinning in evenveel maanden."

Wathelet vertoeft al sinds begin januari in Californië en rijgt er de overwinningen aan elkaar. Hij won er ook al twee Grands Prix, één met de 14-jarige ruin Clarity en één met de 13-jarige hengst Ace of Hearts. De Grand Prix van de negende en laatste week van het Desert Circuit wordt zondag gesprongen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top