Van der Poel geniet na derde zege in monument: "Manier waarop is boven alle verwachtingen"

Wielersport | De Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) heeft zaterdag Milaan-Sanremo gewonnen, het derde Monument op zijn palmares. "Sinds ik begon te trainen na het WK cyclocross was ik al bezig met deze wedstrijd", genoot hij in een eerste reactie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een indrukwekkende Van der Poel haalde het solo na een aanval op de top van de laatste helling, de Poggio. "Ik kan me geen beter scenario indenken dan dit", zei hij in het flashinterview. "Op de Cipressa stond er tegenwind. Dus was het daar niet zo lastig als de voorbije jaren. Maar daar al voelde ik dat mijn benen echt nog fris waren. Ik wist dat ik een aanval wou plaatsen op het einde van de Poggio. En ik vond daarvoor een klein gaatje tussen Pogacar en de muur."

Na tweemaal de Ronde van Vlaanderen won Van der Poel zo zijn derde Monument. "Dit was één van de races die ik echt wou winnen. Niet alleen omdat mijn opa (Raymond Poulidor, red.) hier ooit won, maar omdat het een Monument is. Een koers die iedere renner ooit wil winnen, denk ik. En de manier waarop ik het deed, is boven alle verwachtingen. Hier ben ik écht blij mee."

De twijfels die waren ontstaan na een mindere Strade Bianche en Tirreno-Adriatico, veegde 'MVDP' zo in één keer weg. "Ik was sinds ik weer begon te trainen na het WK cyclocross al bezig met deze wedstrijd. De Tirreno was niet zo goed als ik het verwacht had. Maar ik wist dat ik wat koersdagen nodig had om op mijn beste niveau te geraken. En vandaag zat ik op dat beste niveau, denk ik."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top