Pensioenhervorming Frankrijk - Bijeenkomsten op place de la Concorde in Parijs verboden na incidenten

Nieuws | De politie van Parijs heeft bijeenkomsten op de place de la Concorde en de Champs-Elysées verboden na twee avonden van betogingen die gepaard gingen met rellen. De betogingen waren gericht tegen het gebruik van grondwetsartikel 49.3 om de pensioenhervorming door te drukken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Wegens ernstige risico's op verstoring van de openbare orde en publieke veiligheid (...) is elke bijeenkomst op de openbare weg op de place de la Concorde en omgeving verboden alsook in de zone van de Champs-Élysées", zei de politieprefectuur. "Mensen die er zich trachten te groeperen, zullen systematisch weggedreven worden door de ordetroepen" en kunnen geverbaliseerd worden, voegde de prefectuur eraan toe.

De betogingen van donderdag- en vrijdagavond op de place de la Concorde, het plein aan de voet van de Champs-Elysées en op enkele honderden meters van het parlement, werden ontsierd door incidenten. Honderden betogers zochten in kleine groepjes de confrontatie met de politie op en gooiden met stenen naar agenten. Vrijdag werden volgens de prefectuur 61 mensen opgepakt, donderdag 258 mensen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top