Kan Biniam Girmay zijn prestatie in Gent-Wevelgem herhalen?

Wielersport |

Twee dagen na de E3 en een week voor de Ronde van Vlaanderen gaan de Vlaamse klassiekers verder met Gent-Wevelgem. Met een koers die zowel kasseispecialisten als sprinters goed moet liggen, is er geen gebrek aan favorieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geen enkele Vlaamse klassieker die zo onvoorspelbaar is als Gent-Wevelgem. Er zijn talloze scenario’s mogelijk, zowel voor de sprinters, als voor de punchers. Vorig jaar werd Biniam Girmay de eerste Afrikaanse renner die ooit een World Tour-Klassieker won. En de renner van Intermarché Circus Wanty wil in 2023 dat kunstje nog eens overdoen.

Vlaamse Strade

De start vindt weer plaats in Ieper, waar de renners voor een tocht van 260 km staan. Vooral tegen het einde wordt het zwaar, met 12 klimmetjes of lastige stroken verspreid over 60 km. De Monteberg, de Baneberg, de Scherpenberg en de Kemmelberg zullen de eerste beproevingen zijn.

Daarna volgt het peloton de Plugstreets, de zandwegen die vele monumenten uit de Eerste Wereldoorlog doorkruisen. Beelden die doen denken aan de Italiaanse Strade Bianche. Erna wacht een dubbele passage over de Kemmelberg en een dertigtal kilometer tot de finish in Wevelgem.

Sprinters of mannen van het klassieke werk?

Net als Milaan-San Remo is het wedstrijdverloop van Gent-Wevelgem moeilijk te voorspellen. De laatste jaren hebben we bijna alles gezien, behalve een solo-overwinning! Ook al had Lucas Paolini in 2015 zijn vluchtmakkers met een tiental seconden verslagen. Om deze wedstrijd te winnen moet je dus een goede eindsprint in de benen hebben.

Dan denken we spontaan aan mannen als Wout Van Aert, Arnaud De Lie, Mads Pedersen en Michael Matthews. Al zal Biniam Girmay er vast en zeker op gebrand zijn een tweede overwinning in Wevelgem te behalen.

Volg Gent-Wevelgem zondag 26 maart vanaf 14u10 op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top