Thomas De Gendt, geraakt aan kuit en hand, verschijnt niet aan start van de Ronde van Catalonië: "Erg verdrietig"

Wielersport | Thomas De Gendt zal maandag niet van start gaan in de Ronde van Catalonië. Dat heeft de renner van Lotto Dstny zaterdag op sociale media gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Bijna tijd voor mijn favoriete koers van het jaar met de Ronde van Catalonië", klinkt het bij de 36-jarige De Gendt. "Maar helaas kan ik niet aan de start verschijnen door complicaties na een val in Parijs-Nice. Ik ben erg verdrietig dat ik een voor mij zeer succesvolle koers moet missen."

De Gendt won in het verleden vijf ritten in de Ronde van Catalonië. De renner veroorzaakte vorige week een tuimelperte in Parijs-Nice en haalde zelf het einde van rit zeven niet.

Lotto bevestigde nadien het forfait van De Gendt. "Dit vanwege de gevolgen van zijn valpartij in Parijs-Nice, waar hij een kneuzing aan zijn kuit en hand opliep", luidt het. "Goede genezing, Thomas!"

Lotto Dstny start maandag met Milan Menten, Sylvain Moniquet, Lennert Van Eetvelt, Maxim Van Gils, de Deen Andreas Kron, Duitser Rüdiger Selig en Argentijn Eduardo Sepulveda.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top