Mohoric start opnieuw met 'dropper post' in Milaan-Sanremo

Wielersport | Titelverdediger Matej Mohoric is zaterdagochtend in Milaan-Sanremo opnieuw van start gegaan met zijn 'dropper post', zijn speciale zadelpen. De Sloveen had een atypische voorbereiding op Milaan-Sanremo, maar voelt zich naar eigen zeggen klaar om opnieuw te stunten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een beetje gek zijn doet geen zeer, dat lijkt wel het devies van Matej Mohoric die vorig jaar het verschil maakte in Milaan-Sanremo in de afdaling. "Het was mooi om zien, maar net zo goed was hij in het ziekenhuis beland", stelde Mathieu van der Poel eerder deze week.

Hoe dan ook, Mohoric pakte uit met een 'dropper post', een speciale zadelpen die je tijdens het fietsen kan verstellen. Hij stelde dat die van grote hulp was onderweg. Ook dit jaar is hij gestart met het fietsgadget. De kopman van Bahrain-Victorious koos, net zoals Jasper Stuyven, ervoor om geen Tirreno of Parijs-Nice te rijden als voorbereiding, maar zich in eigen land klaar te stomen voor La Primavera. In het Belgische openingsweekend toonde hij ook al zijn goede vorm.

"Ik voel me goed", sprak hij. "Ik hoop om twee keer op rij te winnen. Vorig jaar was ik eigenlijk niet super. Nu kende ik een perfecte voorbereiding. Hopelijk ben ik er nog bij na de Poggio. Aanvallen zal ik er niet doen, daarvoor ben ik niet sterk genoeg, het wordt aanklampen en daarna zien we wel."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top