Ribeiro Costa alweer de boeman van Lierse: Braziliaan dit seizoen betrokken bij zes (!) goals tegen Pallieters

Sport | SK Beveren boekte vrijdagavond een zakelijke, doch alweer enorm belangrijke zege tegen Lierse. De Waaslanders kwamen al snel op voorsprong na een penaltygoal van Thierno Barry. In het slot van de match kregen ze dan het nekschot van Lucas Ribeiro Costa.

De Braziliaan scoorde in de 81e minuut de 2-0 via een fraaie plaatsbal en dikte zo zijn totaal tegen Lierse aan tot drie goals en drie assists. Dat houdt in dat Ribeiro Costa bijna de helft van zijn goals en assists afleverde tegen Lierse (7 goals en 8 assists in de hele competitie).

Opvallend daarbij is dat Ribeiro Costa maar in één van de drie duels startte. In de eerste confrontatie tussen de Waaslanders en de Kempenaars was hij - als titularis - de grote man met één goal en drie assists (5-1 zege). Maar zowel op het Lisp als nu vrijdagavond moest de winger zich tevreden stellen met een invalbeurt. Op Lierse viel hij aan de rust in bij een 1-0 tussenstand voor Lierse. Beveren won die match uiteindelijk met 1-5 na enkele splijtende acties (en één goal) van Ribeiro Costa. En nu vrijdag kreeg de aanvaller iets minder dan een halfuurtje; maar ook daarmee had hij genoeg om zich weer op het scorebord te zetten tegen Lierse.

En zo zit Ribeiro Costa dus aan drie goals en drie assists in zo'n 160 voetbalminuten tegen Lierse. Dat is dus ongeveer één beslissende actie per 27 minuten.