Pogacar is topfavoriet in eerste monument van het jaar

Wielersport | Met Milaan-Sanremo wordt zaterdag het eerste monument van het jaar gereden. In de laatste vijf edities waren twee Belgen aan het feest: Jasper Stuyven (2021) en Wout van Aert (2020). Die laatste is ook nu favoriet, maar nog meer uitroeptekens staan achter de naam van Tadej Pogacar.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pogacar stak er de voorbije weken met kop en schouders bovenuit. Vorig jaar liet hij zijn ploeg werken op de Cipressa. Mogelijk trekt hij er deze keer zelf al in de aanval. Op de laatste helling, de Poggio, is het immers moeilijk om het verschil te maken.

Pogacar lijkt de topfavoriet, al ontkende hij dat daags voor de volgens de Sloveen "onvoorspelbare koers". "In Milaan-Sanremo moet je niet de sterkste zijn om te winnen", erkende Mathieu van der Poel. "Dat is bijvoorbeeld wel het geval in de Ronde van Vlaanderen."

Dus mogen nog enkele andere renners sterren achter hun naam zetten, zoals Wout van Aert, die een goede indruk maakte in Tirreno-Adriatico, en Mads Pedersen, die met Jasper Stuyven een oud-winnaar in de ploeg heeft. Ook titelverdediger Matej Mohoric mag dromen van een tweede stunt en Mathieu van der Poel kan met zijn klasse nooit ontbreken in de lijst der favorieten, zelfs al lijkt zijn vorm nog niet top. En wat vermag Arnaud De Lie, die zijn debuut maakt? Hij heeft ook nog Caleb Ewan aan zijn zijde, de Australiër werd al twee keer tweede. Ook Julian Alaphilippe, Biniam Girmay, Soren Kragh Andersen en Jasper Philipsen mogen dromen.

De renners krijgen dit jaar een aangepast begin van het parcours voorgeschoteld. De start ligt niet in Milaan, maar in Abbiategrasso. Daarna gaat het naar Pavia, waar het peloton op het oude parcours komt en koers zet via de drie Capi naar de Cipressa en de Poggio, om te eindigen op de Via Roma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top