Hein Vanhaezebrouck over West Ham: "Sterkst mogelijke tegenstander"

UEFA Conference League | Volgens Hein Vanhaezebrouck heeft AA Gent met het Engelse West Ham United de sterkst mogelijk tegenstander geloot in de kwartfinales van de Conference League. Dat vertelde de coach vrijdag tijdens een persconferentie. Terwijl het clubbestuur tevreden is met de aantrekkelijke loting, had Vanhaezebrouck het liever opgenomen tegen een meer haalbare tegenstander.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als trainersstaf wil je natuurtlijk naar de volgende ronde", zei Vanhaezebrouck. "We gaan absoluut niets mogen weggeven, want West Ham heeft enkele goeie aanvallers. Het is, letterlijk en figuurlijk, een stevige ploeg met ervaring."

In de poulefase van de Conference League won West Ham, zeventiende in de Premier League, telkens met een doelpunt verschil van Anderlecht. "Maar dat is moeilijk te vergelijken. In tegenstelling tot de groepsfase, maken ze wellicht een doel van die kwartfinale", aldus Vanhaezebrouck. "We moeten een niveau halen om met hen te strijden."

Door de moeilijke loting tempert Vanhaezebrouck de verwachtingen en denkt hij nog niet aan een Gentse stunt zoals in 2017. Toen schakelden de Buffalo's, na een nipte thuiszege en een gelijkspel op Wembley, Tottenham uit in de Europa League en kwalificeerden ze zich voor de achtste finales.

Vanhaezebrouck verwees ook naar de kansen van Union in de Europa League. "Ik geef Union heel veel kans om de finale te halen. Bij hun loting viel alles goed."

Na een vraag over het succes van de Belgische ploegen in Europa wees Vanhaezebrouck "de media" terecht. "We staan bijna constant op een achtste plaats in Europa. Zo slecht gaat het niet met het Belgische voetbal. We plukken de vruchten van een verbeterde jeugdwerking", zei Vanhaezebrouck nog. "We mogen trots zijn op wat we de afgelopen tien jaar hebben gepresteerd met de Belgische ploegen in Europa."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top