Pogacar noemt zichzelf geen topfavoriet voor Milaan-Sanremo

Wielersport | Tadej Pogacar etaleerde de voorbije weken zijn uitstekende vorm. De Sloveen is dan ook torenhoog favoriet voor Milaan-Sanremo. "Ik ben helemaal geen topfavoriet, er zijn veel favorieten", counterde hij evenwel aan de vooravond van de wedstrijd tijdens de teampresentatie met de verzamelde pers.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Milaan-Sanremo is zo'n onvoorspelbare koers", sprak hij. "Er zijn zoveel scenario's mogelijk en er zijn veel favorieten. Er kan van alles gebeuren. Ik zie mezelf niet als dé favoriet, maar ik ga wel proberen om te verrassen."

Pogacar weet dat de Poggio niet superlastig is om het verschil te maken. "De laatste klim is niet zo moeilijk, alleen gaan is niet gemakkelijk. Het is tricky en veel is mogelijk. Er is geen perfecte strategie, die ga ik hier zeker niet uit de doeken doen trouwens. Maar we moeten als team samenrijden en zo fris mogelijk aan de Cipressa en de Poggio komen."

"Er zijn hier zo veel renners die kunnen winnen. Elke ploeg heeft een renner die kan winnen, het zijn er wel 20. Je moet gewoon de beste zijn in de finale, het maakt niet uit wie erbij is."

"Iedereen wil natuurlijk solo winnen", stelde hij nog. "Dat is het veiligst, maar de adrenaline om na 300 kilometer te sprinten voor de zege is ook iets speciaal. Voor mij is het doel gewoon om vooraan te zitten en te knokken voor de overwinning."

Pogacar zag dat Wout van Aert in orde is. "Hij kan één van mijn grote rivalen zijn, hij was goed in de Tirreno. We zien wel morgen. Ik kijk er alleszins naar uit. Ik hoop gewoon op goede benen. Ik ken de wegen hier goed, omdat het parcours niet al te ver is van Monaco."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top