Kompany hoopt "iets positief" uit FA Cup-wedstrijd tegen Manchester City te halen

FA Cup | Wanneer Vincent Kompany zaterdag aankomt bij het Etihad Stadium, zal hij misschien het standbeeld van zichzelf kruisen. Het herinnert aan zijn successen als speler bij Manchester City. Maar de coach van Burnley, autoritair leider in de Championship, zal snel alle nostalgie vergeten om er een knappe prestatie neer te zetten in de kwartfinale van de FA Cup.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hoewel Kompany zijn spelers vraagt op de wedstrijd van zaterdag te focussen, weet de 36-jarige coach dat hem een grote uitdaging te wachten staat. "Zij proberen de Champions League te winnen, wij de Championship", relativeerde Kompany. "Wij moeten onszelf geen druk opleggen, al hopen we iets positief uit de match te halen."

Voor Kompany was Burnley een gewaagde gok. De Clarets waren na zes seizoenen gedegradeerd uit de Premier League en veel spelers hadden andere oorden opgezocht. Maar het volstaat het klassement van de Championship te raadplegen, om te zien dat dat een goede zet was. Burnley staat op negen speeldagen van het einde van de competitie aan de leiding met dertien punten voorsprong op de tweede, Sheffield United.

Kompany zal zeker een mooie eerbetoon krijgen wanneer hij plaatsneemt op de bank. "Het is de eerste keer dat ik terugkom. Het zal natuurlijk anders zijn, maar dat verandert niets aan onze doelstelling", aldus de voormalige Rode Duivel, die zich niet door emoties zal laten leiden.

Als Burnley wint, maken ze een einde aan de droom van Manchester City om een treble te realiseren, zoals rivaal en stadsgenoot Manchester United in 1999. De ploeg van Alex Ferguson won toen de landstitel, de Champions League en de FA Cup.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top