RSCA-coach Riemer kijkt uit naar duel met AZ: "Heb gevoel dat we het goed kunnen doen"

UEFA Conference League | RSC Anderlecht staat volgende maand tegenover AZ Alkmaar voor een plaats bij de laatste vier van de Conference League. Coach Brian Riemer verwacht geen gemakkelijke wedstrijd tegen het Nederlandse team, dat in de vorige ronde Lazio Rome versloeg.

Door Belga

Deel dit nieuws

"AZ doet het erg goed dit seizoen", zegt Riemer op de RSCA-site over de ploeg uit Alkmaar, die momenteel op de derde plaats staat in de Eredivisie. "We weten dus dat het een zware wedstrijd wordt tegen een ploeg die heel goed voetbal speelt. Ze hebben een Deense spits, Jens Odgaard, die ik ken, dus ik volg ze al een tijdje. Het Nederlandse voetbal bevat veel elementen waar wij respect voor hebben en waar we ons als team ook mee kunnen identificeren. Ik verwacht dus een zeer interessante wedstrijd. Zoals ik al eerder zei, of het nu AZ, Fiorentina, West Ham of Nice is, er zijn geen gemakkelijke wedstrijden als je een van de laatste acht ploegen bent in een Europees toernooi. We moeten ervan genieten. Ik heb een gevoel dat we het goed kunnen doen in de kwartfinale."

De wedstrijden in de kwartfinales staan op 13 en 20 april op de agenda. "Ik zie een groot voordeel voor onze fans aangezien het maar drie uur rijden is van Brussel", aldus de Deen. "Hun steun is zo belangrijk voor ons. Ze hebben ons gepusht om de lat steeds hoger te leggen. Als ze massaal aanwezig zijn in het Lotto Park en in Alkmaar, kan dat een echte game changer zijn voor ons. Ook wat betreft onze voorbereiding en de recuperatie is het een positieve loting aangezien we niet te lang moeten reizen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top