KV Mechelen verbaasd om beslissing DRP: "Club zal dit intern bespreken"

Jupiler Pro League | De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) besliste vrijdag dat de gestaakte competitiewedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen volledig opnieuw zal moeten gespeeld worden. Malinwa laat in een beknopte reactie weten "met verbazing" kennis te nemen van de uitspraak. De club zal de beslissing intern bespreken en komt begin volgende week met een statement, klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

De scheidsrechter moest op 12 november 2022 in het Stade du Pays twee keer de wedstrijd pauzeren omdat supporters van Charleroi tennisballen en vuurwerk op het veld hadden gegooid. Bij een derde incident, met 'slechts' één stuk vuurwerk, halfweg de tweede helft en bij een 1-0 tussenstand voor Charleroi, besloot de ref om de wedstrijd definitief te staken.

Volgens de Raad had de wedstrijdleiding echter tegen de procedure in te snel beslist om de match stil te leggen, waardoor de supporters te veel macht hadden gekregen. Charleroi moet verder nog een thuismatch zonder supporters spelen en een boete van 10.000 euro betalen. Charleroi en KV Mechelen dienen hun duel ook achter gesloten deuren te herspelen. Volgens de DRP om de "sereniteit en de kalmte" van de wedstrijd te behouden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top