Barcelona-voorzitter Laporta over corruptiebeschuldigingen: "Bewuste campagne"

La Liga | Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona, heeft vrijdag laten weten dat hij zich niet alleen zal verdedigen, maar ook ten aanval zal trekken tegen wat hij beschouwt als een doelbewuste campagne tegen zijn club. Barcelona is in een benarde positie terechtgekomen door onderzoek van het Spaanse gerecht naar verdachte geldstromen. De club zou ex-scheidsrechtersbaas José Maria Enriquez Negreira in totaal 7,3 miljoen euro hebben betaald.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De campagne waarvan wij nu het slachtoffer zijn, is geen toeval. Ze heeft als doel de ploeg op korte termijn te destabiliseren en op middenlange termijn Barça te controleren", zei Laporta in een video aan de leden van de club.

Het parket van Barcelona beschuldigde de club, oud-voorzitters Josep Maria Bartomeu (2014-2020), Sandro Rosell (2010-2014) en Negreira op 10 maart van corruptie, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte in de zaak rond verdachte geldstromen.

"Ik zal u uitleggen wie, waarom en hoe men die campagne organiseert. Twijfel er niet aan dat wij ons niet alleen zullen verdedigen, maar ook zullen aanvallen", beloofde Joan Laporta, twee dagen voor de clasico tegen Real Madrid zondag in Camp Nou.

Voor aanvang van de 26e speeldag staat Barça aan de leiding in de Liga met negen punten voorsprong op Real Madrid, voorlopig tweede.

De 60-jarige Joan Laporta was voorzitter van Barcelona van 2003 tot 2010 en hij vervult de functie opnieuw sinds 2021.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top