Casteels neemt plek van Mignolet over als doublure van Courtois

Rode Duivels | Na het afscheid van Simon Mignolet (Club Brugge) bij de nationale ploeg schuift Koen Casteels (VfL Wolfsburg) een plek op in de pikorde, achter de onbetwiste nummer één Thibaut Courtois (Real Madrid). Bondscoach Domenico Tedesco gaat op zoek naar een nummer drie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tedesco maakte vrijdag zijn eerste selectie als Belgische bondscoach bekend, voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden (vrijdag 24 maart in Solna) en de oefeninterland in Duitsland (dinsdag 28 maart in Keulen). De Italiaanse Duitser riep, naast Courtois en Casteels, ook Matz Sels (Strasbourg) en Thomas Kaminski (Blackburn) op. "Nu Simon stopt is de hiërarchie duidelijk", zei Tedesco op een persmoment in de gebouwen van de Belgische voetbalbond (KBVB) in Tubeke. "Thibaut staat op één, Koen op twee. Nu wil ik vooral de andere keepers bezig zien."

De bondscoach nodigde ook Jérémy Doku (Rennes) en Thomas Meunier (Dortmund) uit. Doku is onzeker met een blessure terwijl Meunier bij Dortmund naar de achtergrond is verdwenen. "Jérémy traint individueel en zijn trainingsarbeid zal toenemen. Komende maandag onderzoeken we hem, als hij niet fit raakt komt er een vervanger. Thomas blesseerde zich na het WK, waarna Dortmund goed begon te draaien en het voor hem moeilijk was in het team te komen. Dat hij minuten wil maken in het tweede elftal toont dat hij een echte prof is. Niet alle spelers van zijn leeftijd doen dit."

Tedesco wilde ook Dennis Praet (Leicester) in de selectie. "Hij heeft als invaller steeds een impact op het spel. Hij zet agressief druk en heeft een prima focus", aldus de T1, die ook eerlijk was over Michy Batshuayi, die donderdag geblesseerd uitviel bij Fenerbahçe. "Hij zat sowieso niet in de selectie, dat deelde ik hem eerder al mee. Met Romelu Lukaku en Loïs Openda hebben we voorin verschillende profielen. Loïs toonde trouwens zijn bloedvorm met die hattrick."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top