Tedesco haalt Roméo Lavia bij selectie: "Geloven dat hij het team kan helpen"

Rode Duivels | Domenico Tedesco maakte in zijn eerste selectie als bondscoach van de Rode Duivels, voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden (vrijdag 24 maart in Solna) en de oefeninterland in Duitsland (dinsdag 28 maart in Keulen), ruimte voor een debutant: de 19-jarige Roméo Lavia . De Italiaanse Duitser is ervan overtuigd dat de defensieve middenvelder van Southampton een meerwaarde kan betekenen voor de nationale ploeg.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Roméo is nog heel jong. Hij moet nog veel stappen zetten en we willen hem hierbij helpen", zei Tedesco vrijdag op een persmoment in de gebouwen van de Belgische voetbalbond (KBVB) in Tubeke. "In mijn ogen is hij klaar om te spelen bij de nationale ploeg, anders riep ik hem niet op. Of hij speelminuten zal sprokkelen? We willen resultaten behalen en ik deel geen cadeaus uit. Roméo heeft veel kwaliteiten en we geloven dat hij het team kan helpen. Southampton beleeft een moeilijk seizoen (de rode lantaarn in de Premier League, red.). Het is dus niet makkelijk voetballen daar maar hij toont zich er toch."

Ook opgeroepen is Charles De Ketelaere, ondanks een lastig eerste seizoen bij AC Milan. "Hij is fit en speelt dan wel niet alles, hij maakt toch vaak zijn minuten", verklaarde Tedesco zijn keuze voor de 22-jarige aanvallende middenvelder. "Iemand met zijn kwaliteiten moeten we steunen. Een andere omgeving kan deugd doen, aan zijn potentieel moeten we niet twijfelen."

De bondscoach had geen plaats voor Mike Trésor en Bryan Heynen, sterkhouders bij competitieleider KRC Genk. "We volgen hen maar ze hebben op hun positie veel concurrentie. Mike kan knappe cijfers voorleggen, dat weet ik. Maar op zijn plaats hebben we al een Yannick Carrasco of Leandro Trossard, om er twee te noemen die bij een grote club voetballen. Ze blijven uiteraard op onze radar."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top