Tedesco passeert Witsel: "Moeilijke beslissing maar deur blijft open"

Rode Duivels | Domenico Tedesco heeft bij zijn eerste selectie als Belgische bondscoach, voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden (vrijdag 24 maart in Solna) en de oefeninterland in Duitsland (dinsdag 28 maart in Keulen), meteen enkele knopen doorgehakt. Gevestigde waarden als Axel Witsel, Dries Mertens (die de voorbije duels bij Galatasaray met een knieblessure ontbrak) en Hans Vanaken werden gepasseerd, al zijn dat volgens de Italiaanse Duitser geen definitieve beslissingen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Soortgelijke keuzes zijn nooit makkelijk", zei Tedesco op een persmoment in de gebouwen van de Belgische voetbalbond (KBVB) in Tubeke. "Op hun positie is er veel concurrentie en hebben we verschillende mogelijkheden. Iemand als Axel heeft een enorme verdienste voor de nationale ploeg, ik zou hier als het ware tot morgen kunnen zitten moest ik al zijn verwezenlijkingen opsommen. Aan zijn kwaliteiten twijfel ik niet. Ik ontmoette hem in Madrid en gisteren belde ik hem om mijn keuze mee te delen. Een moeilijke beslissing maar allerminst definitief. De deur blijft open, in juni kan hij er weer bijzijn. Ik hoop echt dat hij intussen niet stopt bij de nationale ploeg."

Ook Vanaken is er niet bij. Betaalt hij het gelag van het lastige seizoen van Club Brugge? "Dat is zeker niet de grootste reden", aldus de Italiaanse Duitser. "Er zijn zoals ik zei veel mogelijkheden op zijn positie. Ook met Dries heb ik een gesprek gehad in Istanboel waarin ik hem vertelde dat er veel concurrentie is."

Toby Alderweireld maakte een tiental dagen geleden verrassend bekend te stoppen bij de Rode Duivels. "In mijn gesprek met hem vooraf voelde ik het vuur nog branden voor de nationale ploeg en Antwerp. Na zijn beslissing om te stoppen sprak ik hem en hij was toen heel eerlijk. Ik probeerde hem nog te overtuigen maar het was een duidelijke keuze die we moeten respecteren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top