Union ontmoet Bayer Leverkusen in de kwartfinales Europa League

UEFA Europa League | Union neemt het in de kwartfinales van de Europa League op tegen Bayer Leverkusen. De loting in het Zwitserse Nyon, op de hoofdzetel van de UEFA, koppelde de Belgische vicekampioen vrijdag aan de Duitse subtopper.

Door Belga

Deel dit nieuws

Leverkusen was eerder dit seizoen een tegenstander van Club Brugge in de groepfase van de Champions League. Club won thuis met 1-0 en speelde in Duitsland 0-0 gelijk. Blauw-zwart stootte uiteindelijk als tweede in de groep door naar de achtste finales van het kampioenenbal, Leverkusen belandde als derde in de Europa League. Daar nam het de maat van het Monaco van Philippe Clement en de voorbije week van het Hongaarse Ferencvaros.

Leverkusen nam afgelopen winter onze landgenoot Noah Mbamba over van Club Brugge, hij behoort echter niet tot de Europese selectie. In de Bundesliga staat Leverkusen momenteel pas negende.

Union plaatste zich donderdag voor de kwartfinales dankzij een 3-0 zege tegen Union Berlin in de terugwedstrijd van de achtste finales. De heenmatch in de Duitse hoofdstad was vorige week op 3-3 geëindigd.

Union speelt eerst uit in de kwartfinales. De heenwedstrijd in de Bayer Arena vindt op 13 april plaats, de terugmatch in het Lotto Park van Anderlecht een week later op 20 april.

De andere affiches in de kwartfinales zijn Manchester United-Sevilla, Juventus-Sporting Lissabon en Feyenoord-AS Roma. Dat laatste duel is een heruitgave van de finale van de Conference League van vorig seizoen.

De finale van de Europa League wordt op woensdag 31 mei gespeeld in Boedapest.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top