Kapitein Fissette trekt met Bonaventure, Minnen, Wickmayer en Flipkens naar Canada

Sport | Kersvers Billie Jean King Cup-kapitein Wim Fissette heeft vrijdag zijn selectie voor de ontmoeting met Canada, op 14 en 15 april in Vancouver, bekendgemaakt. Fissette rekent op Ysaline Bonaventure (WTA 84), Greet Minnen (WTA 183), Yanina Wickmayer (WTA 205) en Kirsten Flipkens (WTA dubbel 36). Elise Mertens (WTA 37), Maryna Zanevska (WTA 78) en Alison Van Uytvanck (WTA 85) passen voor de verre trip.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kijk uit naar mijn eerste ontmoeting als kapitein", zei Fissette in een reactie. "Met Ysaline, Greet en Yanina hebben we drie speelsters die het jaar heel goed gestart zijn en duidelijk met veel vertrouwen staan te spelen. Kirsten is als ervaren dubbelspeelster opnieuw van de partij. Het is uiteraard jammer dat Elise, Alison en Maryna er deze ontmoeting niet bij zullen zijn, maar ik heb veel vertrouwen in de geselecteerde speelsters. Ik ben overtuigd dat we met deze ploeg Canada, die favoriet is, kunnen verslaan zodat we ons hopelijk kunnen plaatsen voor de Finals later dit jaar."

Fissette en zijn speelsters reizen op zaterdag 8 april af naar Vancouver. De winnaar van de ontmoeting plaatst zich voor de Billie Jean King Cup Finals in november en krijgt daar de kans om mee te strijden voor de wereldtitel.

Fissette nam vorige maand als Billie Jean King Cup-kapitein over van Johan Van Herck.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top