Tedesco hakt voor eerste selectie knopen door: "Maar niet naar leeftijd gekeken"

Rode Duivels | Domenico Tedesco opteerde bij zijn eerste selectie als bondscoach van de Rode Duivels voor een kleine kern van 24 spelers (vier doelmannen en twintig veldspelers) voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden (vrijdag 24 maart in Solna) en de oefeninterland in Duitsland (dinsdag 28 maart in Keulen). "Het is belangrijk dat wie opgeroepen wordt effectief kans maakt om te spelen", gaf de Italiaanse Duitser vrijdag meer uitleg op een persmoment in de gebouwen van de Belgische voetbalbond (KBVB) in Tubeke.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We spelen slechts twee wedstrijden. Ik denk dat een groep van 24 een mooi aantal vormt om het tweeluik af te werken", zei Tedesco. "Er is nauwelijks voorbereidingstijd voor de wedstrijd tegen Zweden. We zullen dus veel aandacht moeten besteden aan details als we klaar willen zijn. We willen resultaten behalen. Uiteraard tegen Zweden want dat is een kwalificatiewedstrijd, maar ook tegen Duitsland."

Tedesco zorgde bij zijn eerste selectie meteen voor enkele verrassingen en liet gevestigde waarden als Axel Witsel, Dries Mertens (die de voorbije duels bij Galatasaray met een knieblessure ontbrak), Hans Vanaken en Leander Dendoncker thuis. Roméo Lavia is de enige debutant.

"Ik heb niet naar leeftijden gekeken", aldus de Belgische T1. "Alleen prestaties tellen voor mij, en wedstrijdritme. Als jonge spelers prestaties leveren, waarom zou ik ze dan niet oproepen? Leeftijd is niet bepalend. We kozen nu voor enkele jonge gezichten en willen hen aan het werk zien. Maar voor zij die er nu niet bijzijn blijft de deur open."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top