Denver verzekert zich van de play-offs

Basketbal | Denver heeft zich donderdag als tweede ploeg geplaatst voor de play-offs in de NBA. De Nuggets wonnen met 100-119 van Detroit en zijn zo als eerste ploeg in het westen zeker van de play-offs. Eerder kwalificeerde Milwaukee zich al in het oosten. De Bucks verloren donderdag verrassend met 123-139 van Indiana.

Door Belga

Deel dit nieuws

Denver holde al een tijdje achter de kwalificatie voor de play-offs aan. Na vier nederlagen hielp sterspeler en tweevoudig MVP Nikola Jokic de Nuggets aan de zege in Detroit. Hij tekende voor 30 punten, 10 rebounds en 9 assists. Jamal Murray was met 19 punten en 10 assists een uitstekende luitenant.

Denver staat op kop in de Western Conference met 47 overwinningen tegenover 23 nederlagen. Sacramento volgt met 42 zeges en 27 nederlagen. De Kings wonnen donderdag met 96-101 bij Brooklyn. Domantas Sabonis (24 ptn en 21 rebounds) was de uitblinker. Sacramento is hard op weg om zich voor het eerst sinds 2006 te plaatsen voor de play-offs.

Nummer vier Phoenix maakte een einde aan een reeks van drie nederlagen tegen Orlando (116-113). Bij afwezigheid van de aan de enkel geblesseerde Kevin Durant blonk het collectief uit bij de Suns. Vijf spelers haalden op z'n minst vijftien punten.

In het oosten zorgde Indiana voor een verrassing door, zonder sterspeler Tyrese Hailburton, te gaan winnen bij Milwaukee. Andrew Nembard (24 ptn) en Aaron Nesmith (22 ptn) waren de topschutters bij de Pacers. Zes spelers haalden tien punten of meer. Bij de Bucks stond Giannis Antetokounmpo (25 ptn) er te veel alleen voor.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top