Pryce houdt Van den Bergh op speeldag 7 in de Premier League darts uit finale, Van Gerwen krijgt 6-0 om de oren

Sport | Dimitri Van den Bergh (PDC-10) heeft donderdag in het Engelse Nottingham naast een finaleplaats gegrepen op de zevende speeldag in de Premier League. In de kwartfinales zette "The dreammaer" de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-9) met 6-4 opzij, maar een ronde later bleek de Welshman Gerwyn Price (PDC-4) met 6-4 te sterk.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een wedstrijd waarin beiden spelers een gemiddelde haalden van meer dan honderd per drie darts (100,95 voor Van den Bergh, 100,94 voor Pryce), brak Van den Bergh (PDC-10) door de darts van "The Iceman" voor een 3-4 voorsprong. In leg acht miste de 28-jarige Antwerpenaar dubbel zestien om op een leg van de finale te komen. Price stelde gelijk en kon het met onder meer een 156 uitworp afmaken.

Ook Michael van Gerwen (PDC-3) wist zich niet voor de finale te plaatsen. De Nederlander nam wel nog vlot met 6-1 de maat van de Schot Peter Wright (PDC-2), goed voor zijn tiende zege op rij in de Premier League, maar kreeg vervolgens van de Engelsman Chris Dobey (PDC-20) een 6-0 om de oren.

In de kwartfinales had Dobey al wereldkampioen, Michael Smith (PDC-1) met 6-4 het nakjken gegeven, maar in de finale moest hij zelf met 6-4 het onderspit delven voor Pryce.

In de stand blijft Michael van Gerwen met 22 punten stevig aan de leiding. Price (13 punten) klimt dankzij de overwinning naar de tweede plaats op. Dimitri Van den Bergh (9) moet op de vijfde plaats ook nog Smith (12) en Aspinall (9) voor laten gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top