Karel Geraerts is trotse Union-coach: "Heel fier op de spelers"

UEFA Europa League | Karel Geraerts had na de kwalificatie van Union voor de kwartfinales van de Europa League alleen maar lovende woorden voor zijn team. "Ik ben heel fier, op de spelers, op de club. Dit is een enorme stap die Union zet in de Europa League", reageerde hij na de 3-0 overwinning tegen Union Berlijn. "De spelers hebben veel maturiteit en kwaliteit getoond vanavond."

Door Belga

Deel dit nieuws

Geraerts had vooraf aangekondigd dat efficiëntie in beide zestienmeters beslissend zou zijn en die voorspelling kwam uit. "We waren heel efficiënt op de belangrijke momenten", onderstreepte hij.

Op de vraag of het een "historische avond" was, antwoordde de Union-coach bevestigend. "Ik denk het wel. Als je ziet waar wij vandaan komen. Twee jaar geleden speelden we nog wedstrijden ergens ver weg in België. Vanavond staan we in het Lotto Park tegen een sterke tegenstander en bereiken we de kwartfinales van de Europa League."

In die kwartfinales wacht een topclub. "Het zijn grote namen. Hoe verder je gaat, hoet moeilijker het wordt. Teams als Manchester United en Arsenal (dat niet doorstootte, red), dat is een ander niveau. Maar we moeten ambitieus blijven en tegelijk nederig zijn. We mogen niet twijfelen. We moeten keihard blijven werken en genieten wanneer het kan."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top