RSC Anderlecht voorbij Villarreal naar kwartfinales Conference League

UEFA Conference League | RSC Anderlecht heeft zich donderdag voor de kwartfinales van de Conference League geplaatst. De Brusselaars gingen met 0-1 (rust 0-0) winnen op het veld van Villarreal. De heenwedstrijd was vorige week op 1-1 geëindigd. Islam Slimani, tien minuten eerder ingekomen voor Benito Raman, besliste de partij in de 74e minuut.

Door Belga

Deel dit nieuws

Anderlecht kreeg zelf wel wat kansen in de eerste helft, maar mocht toch blij zijn dat het met een brilscore naar de kleedkamers mocht. Zeno Debast redde een schot van Samuel Chukwueze op de lijn, doelman Bart Verbruggen stond paraat op pogingen van Alex Baena en José Luis Morales, Gerard Moreno mikte op de lat en een doelpunt van diezelfde Moreno werd afgekeurd omdat de vrije trap te snel genomen was.

Kort na de pauze liet Michael Murillo een open kans om Anderlecht op voorsprong te brengen liggen. Aan de overzijde hield Verbruggen paars-wit opnieuw overeind. de Nederlandse doelman had een knappe dubbele redding op een afstandschot van Jorge Cuenca en de rebound van Gerard Moreno in huis. Slimani was ondanks zijn twee goals van afgelopen weekend tegen Cercle op de bank gestart, maar in de 64e minuut vond Brian Riemer het tijd om de Algerijnse spits in te brengen. Tien minuten later leverde dat op toen Slimani de voorzet van Murillo in doel tikte. Verbruggen, die tegen Ludogorets al drie strafschoppen stopte om Anderlecht naar de achtste finales te leiden, hield de voorsprong vast door Nicolas Jackson tot twee keer toe het scoren te beletten.

De loting voor de kwartfinales wordt vrijdagnamiddag (14u00) in het Zwitserse Nyon uitgevoerd. Ook AA Gent, dat woensdag al het Turkse Basaksehir uitschakelde, zit dan in de pot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top