Adingra vervangt geblesseerde Vertessen in spits bij Union SG

UEFA Europa League | Simon Adingra neemt donderdagavond de plaats in van de geblesseerde aanvaller Yorbe Vertessen in de basiself van Union Sint-Gillis voor de terugwedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen het Duitse Union Berlijn. Vertessen viel vorige zondag uit in de topper op Genk.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Ivoriaanse aanvaller zat vorige week in de heenwedstrijd op de bank maar toonde zich afgelopen zondag in Genk met een doelpunt en een assist.

Aanvoerder Teddy Teuma keert in vergelijking met de heenwedstrijd in Berlijn ook terug in de basis. Hij was toen niet volledig fit. El Azzouzi verhuist, net als afgelopen zondag, naar de bank.

Verder kiest coach Karel Geraerts voor de vertrouwde gezichten. Doelman Moris heeft voor zich een verdediging met Kandouss, Burgess en Van der Heyden. Teuma vormt de centrale as met Lynen met naast hen Lapoussin (links) en Nieuwkoop (rechts) op de flanken en Lazare in de punt, achter aanvallers Adingra en Boniface.

Bij Union Berlijn wijzigt coach Urs Fischer zijn team in vergelijking met vorige week op drie posities. Voorin neemt Michel de plaats in van Behrens. Op het middenveld verdwijnen Haberer en Trimmel voor Laïdouni en Roussillon.

Het duel tussen beide Unions begint om 21 uur in het Lotto Park van Anderlecht. De heenwedstrijd in Berlijn was vorige week op een 3-3 gelijkspel geëindigd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top