Rode Duivels krijgen in Zweden steun van 700 fans, 1.800 Belgische supporters in Duitsland

Rode Duivels | De Rode Duivels krijgen volgende week vrijdag in de Friends Arena in Solna bij de start van de EK-kwalificaties met een lastige verplaatsing naar Zweden de steun van 700 fans, zo vernam persagentschap Belga donderdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vier dagen later, voor de oefeninterland in Keulen tegen Duitsland, tekenen 1.800 fans present. De ticketverkoop voor beide matchen is intussen afgerond. In totaal zetten ook 23.724 mensen hun naam op de tifo voor de match tegen Zweden.

Bijna vier maanden na de vroegtijdige uitschakeling in de groepsfase op het WK voetbal in Qatar staan de Rode Duivels voor een nieuwe start zonder aanvoerder Eden Hazard, Toby Alderweireld en reservedoelman Simon Mignolet, maar met een nieuwe bondscoach, een nieuwe sportieve leiding en ook een nieuwe fancampagne, die #WIRSCHAFFENDAS genoemd werd, een verwijzing naar de roots van onze nieuwe bondscoach, onze derde landstaal en het EK-gastland.

De bedoeling van de nieuwe campagne, de opvolger van #DEVILTIME, is supporters en spelers meer dan ooit dichter bij elkaar te brengen en dat levert meteen resultaten op, met stevige supportersaantallen voor uitwedstrijden. Voor de oefeninterland tegen Duitsland zal er ook een buskonvooi georganiseerd worden. Bedoeling is dat de Belgische supportersbussen verzamelen op een parking in Eupen en van daaruit richting Keulen rijden. Ook zullen er opnieuw open trainingen gehouden worden in Tubeke en worden er 'fan conferences' georganiseerd, waar de fans de jongere spelers kunnen ontmoeten en zelf hun eigen vragen kunnen stellen.

Vrijdagmiddag gaan eerst alle ogen op Domenico Tedesco, die zijn eerste selectie als Belgisch bondscoach zal bekendmaken. Veel ruimte om te manoeuvreren en uit te proberen is er niet, want met een verplaatsing naar Zweden staan de Duivels meteen voor de moeilijkste opdracht in deze kwalificatiegroep, waarin de top twee zich rechtstreeks plaatst en de nummer drie nog kans maakt op barrages.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top