Alle ogen op Domenico Tedesco voor eerste selectie als bondscoach

Rode Duivels | Bondscoach Domenico Tedesco maakt vrijdagmiddag in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond in Tubeke zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden (vrijdag 24 maart in Solna) en de oefeninterland tegen Duitsland (dinsdag 28 maart in Keulen).

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is een selectie die met meer dan gewone belangstelling gevolgd zal worden, want het is de eerste onder Tedesco en bovendien staan de Rode Duivels met de start van de EK-kwalificaties voor een nieuwe start, na het teleurstellende WK van eind vorig jaar in Qatar. Veel ruimte om te manoeuvreren en uit te proberen is er niet, want met een verplaatsing naar Zweden staan de Duivels meteen voor de moeilijkste opdracht in deze kwalificatiegroep, waarin de top twee zich rechtstreeks plaatst en de nummer drie nog kans maakt op barrages. Terwijl voormalig bondscoach Roberto Martinez na zijn aanstelling in 2016 kon beginnen met een oefeninterland in Brussel tegen Spanje en een makkelijke verplaatsing naar Cyprus, gaat het deze keer meteen om de knikkers. Daarnaast is het nog niet geweten met welke tactiek de Italiaanse Duitser wil uitpakken, terwijl de Duivels onder Martinez meer dan zes jaar in zowat hetzelfde systeem speelden: de veelbesproken 3-4-2-1.

Met aanvoerder Eden Hazard, Toby Alderweireld en reservedoelman Simon Mignolet haakten sinds het debacle in de woestijn van Qatar drie ervaren internationals af, terwijl Youri Tielemans en Thorgan Hazard de voorbije weken geblesseerd aan de kant stonden. In principe komen de interlands voor hen te vroeg. Ook achter de namen van Dries Mertens en Jérémy Doku staan vraagtekens. De Leuvenaar ontbrak de voorbije twee duels bij Galatasaray met een kniekwetsuur. Doku viel bij Stade Rennais in het duel tegen Marseille geblesseerd uit.

Volg de persconferentie van de Rode Duivels met Domenico Tedesco op vrijdag 17 maart vanaf 12 uur, hier in streaming.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top