Naar een Belgisch broederduel in de kwartfinales van de UEFA Champions League?

Sport |

Vrijdagmiddag om 12u vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de kwartfinales van de UEFA Champions League (live te volgen via Pickx+ Sports 1 en Pickx Live). Met in de trommel ook vier clubs met een Belgische inslag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie voegt zijn naam toe aan het illustere rijtje van Eric Gerets, Daniel Van Buyten, Divock Origi, Simon Mignolet, Thibaut Courtois en Eden Hazard? Allemaal Belgen die een Champions League-trofee op hun palmares mochten schrijven. In de kwartfinales van deze editie van het kampioenenbal zullen maar liefst zeven Belgische spelers vertegenwoordigd zijn, drie van hen hebben hun naam al in dat lijstje staan.

Ongenaakbaar Real Madrid

Thibaut Courtois en Eden Hazard bijvoorbeeld, het duo dat vorig seizoen met Real Madrid de Champions League won. Ook nu weer is de Koninklijke een van de voornaamste kandidaten voor de eindwinst. De manier waarop ze in de achtste finales Liverpool in eigen huis vernederden (2-5) en vervolgens in Madrid vrij makkelijk de klus klaarden (1-0) was wederom indrukwekkend. In de CL kan Real altijd net dat tikje meer, niet voor niets zijn ze met 14 trofeeën de recordhouder in die competitie. Zij gaan in 2023 op zoek naar een vijftiende CL-beker.

De kans is groot dat coach Carlo Ancelotti in de kwartfinales een voormalige werkgever van hem tegenkomt. Van de acht clubs die nog in de running zijn, coachte hij er vijf. De meest symbolische confrontatie zou er eentje met AC Milan zijn, daar waar hij zowel als speler en als coach grote sier maakte. Het zou ook om een andere reden een speciale wedstrijd kunnen zijn, want bij de Rossoneri zijn liefst drie Belgen actief: Divock Origi (die dus ook een gooi mag doen naar een tweede CL-triomf), Alexis Saelemaekers en Charles De Ketelaere. Met een beetje geluk staan er dus vijf Belgen aan de aftrap van een kraker tussen Real en Milan.

Italië goed vertegenwoordigd

Het is trouwens Italië wat de klok slaat in deze editie van de CL. De Serie A heeft met ook nog Napoli en Inter Milaan drie clubs bij de laatste acht. Ongeziene weelde. Goed mogelijk dus dat er een Italiaans onderonsje uit de trommel komt. De supporters van Inter en Romelu Lukaku hopen wellicht op een derby della madonnina tegen stadsgenoot AC Milaan. Maar ook een duel tegen Napoli, de autoritaire leider in de Serie A momenteel, is een mogelijkheid. De Napolitanen hebben met Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia een nieuwe offensief droomkoppel gevonden.

De Belg die we nog niet vernoemden en die zeker ook in aanmerking komt voor een plekje in de lijst met CL-winnaars, is Kevin De Bruyne. Met zijn Manchester City geldt hij al enkele jaren als een titelfavoriet, maar met de komst van Erling Haaland lijkt het laatste ontbrekende puzzelstukje eindelijk gevonden. De Noorse spits etaleerde in de vorige ronde nog eens zijn uitzonderlijke klasse en neus voor goals door vijf keer te scoren in de return tegen RB Leipzig (7-0).

Uit Engeland zit ook Chelsea, dat in de eigen competitie nochtans weinig overtuigend presteert, nog mee in de loting voor de kwartfinales. Zij zijn eerder outsider. Net als Benfica, dat in de vorige ronde vlot de maat nam van Club Brugge en ook in de Portugese competitie domineert. Tenslotte is er Bayern München, dat in de achtste finales overtuigend voetbalde tegenover PSG en samen met Real en Man City als een favoriet geldt.

Volg de loting voor de UEFA Champions League kwart- en halve finales nu vrijdag 17 april om 12u op Pickx + Sports 1 (optie Pickx Sports) en vanaf 12u35 ook op Pickx Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top