Strijd voor de Champions' play-offs gaat verder op dertigste speeldag

Jupiler Pro League | Competitieleider Racing Genk trapt vrijdag de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League op gang in het Jan Breydelstadion. De Limburgers treffen Cercle Brugge, dat nog volop strijdt voor haar plek in de Europe play-offs. Genk zal na een tegenvallende 5 op 15 hopen opnieuw te kunnen aanknopen met de overwinning.

Door Belga

Deel dit nieuws

Concurrenten Union en Antwerp liggen immers op de loer. De twee achtervolgers verkleinden de voorbije weken hun achterstand op de koploper tot respectievelijk vijf en zeven punten. Beide ploegen komen zondag in actie. De Great Old ontvangt op de Bosuil Charleroi, Union speelt gastheer voor KV Mechelen.

Het vierde ticket voor de Champions' play-offs ligt nog voor het oprapen met Club Brugge (4e, 49 ptn), AA Gent (5e, 48 ptn), Westerlo (6e, 45 ptn) en Standard (7e, 45 ptn) op een zakdoek. Club deed vorig weekend een goede zaak door Standard met een 2-0 nederlaag huiswaarts te sturen. Het was de eerste match onder Rik De Mil, die tot het einde van het seizoen hoofdcoach blijft bij blauw-zwart. Club speelt zaterdag de altijd beladen derby op het veld van Kortrijk.

AA Gent surft mee op de bloedvorm van aanwinst Gift Orban. De Nigeriaan scoorde woensdag drie keer in evenveel minuten in de Conference League bij Basaksehir (1-4) en bezorgde de Buffalo's zo een makkelijke plaatsing voor de kwartfinales. Gent ontvangt zondagavond Eupen.

Voor Westerlo en Standard zal het moeten meezitten om nog kans te maken op de top vier. De twee treffen zaterdagavond met Oostende en Zulte Waregem twee teams in volle degradatiestrijd. Essevee zette woensdag nog coach Mbaye Leye aan de deur. Rode lantaarn Seraing strijdt ook zaterdag voor haar laatste kans op het behoud op Stayen.

Ook de race voor het laatste ticket in de Europe play-offs blijft spannend. OH Leuven (10e, 39 ptn) en Anderlecht (9e, 39 ptn) vechten zondagnamiddag een rechtstreeks duel uit met het oog op de achtste plek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top