NBA legt Ja Morant schorsing van acht duels op na zwaaien met wapen in nachtclub

Basketbal | Ja Morant, de sterspeler van de Memphis Grizzlies, heeft van de NBA een schorsing van acht wedstrijden ontvangen voor het zwaaien met een vuurwapen in een nachtclub. De NBA gaf aan dat het gedrag van Morant "schadelijk is voor de competitie". De schorsing werkt met terugwerkende kracht en zonder doorbetaling van zijn salaris.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 23-jarige Morant verliest zo een pak inkomsten, maar kan wel snel opnieuw inpikken bij Memphis. De club hield hem de voorbije vijf matchen al aan de zijlijn, waardoor hij nog slechts drie duels mist. Komende maandag kan hij in de thuiswedstrijd tegen Dallas opnieuw aansluiten.

Morant toonde in de nacht van 3 op 4 maart in een video op sociale media dat hij een pistool vasthield in een nachtclub in Glendale (Colorado). De lokale politie opende een onderzoek naar het gedrag, maar concludeerde "onvoldoende bewijzen te kunnen vaststellen om iemand te beschuldigen van een misdaad". "Er werden ook geen klachten of onregelmatigheden gemeld", zo klonk het.

Morant betoonde achteraf zijn spijt en nam ook deel aan een therapieprogramma. "Ik moet verantwoordelijker en slimmer zijn en slechte beslissingen vermijden", verklaarde hij. Het ging niet om zijn eigen wapen. Volgens een onderzoek van de NBA was hij op het moment dronken.

Het was niet het eerste incident waarbij Morant betrokken was. In juli vorig jaar sloeg hij in zijn eigen huis een zeventienjarige jongeman "12 tot 13 keer". Hij zou daarbij uit zelfverdediging hebben gehandeld.

Morant kwam bij Memphis dit seizoen tot een gemiddelde van 27,1 punten, 8,2 assists en 6 rebounds. De Grizzlies zijn momenteel derde in de Western Conference van de NBA.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top