Hoe ‘Love, Simon’ verschilt van het boek
Door Pickx

Deel dit nieuws
‘Simon vs. the Homo Sapiens Agenda’, in Vlaanderen verschenen als ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’, kwam uit in 2015 en was de debuutroman van Becky Albertalli. Het boek over een jongen in de kast die naar de pijpen van een klasgenoot moet dansen omdat die zijn geheim kent, werd een awardwinnende bestseller en gaf het startschot voor een hele reeks boeken rond dezelfde personages.
Een adaptatie voor de cinemazalen leek dus een logische volgende stap te zijn. Die kwam er in 2018 onder de titel ‘Love, Simon’. Intussen is er ook al een spin-offserie genaamd ‘Love, Victor’, die zich afspeelt in de school van Simon en waarvoor Nick Robinson, de acteur die Simon vertolkte, als verteller optreedt. De filmversie van het verhaal blijft vrij dicht bij het oorspronkelijke boek, maar voerde toch enkele opmerkelijke aanpassingen door.
De titel
De eerste aanpassing die je opvalt, is de titel. De titel in het boek is een verwijzing naar een e-mail die Simon verstuurt naar de dan nog anonieme Blue. Ze bespreken hoe onrechtvaardig het is dat de maatschappij lijkt te verwachten dat iedereen uit de kast moet komen, behalve heteroseksuele personen. De twee refereren naar het feit dat in de conservatieve Amerikaanse media gesproken wordt over een “homosexual agenda” en zeggen dat, als ook heteroseksuelen uit de kast zouden moeten komen, we zouden spreken over een “Homo Sapiens Agenda”.
De filmtitel verwijst dan weer naar een belangrijke doorbraak voor het hoofdpersonage. Wanneer de coming-out van Simon gekaapt wordt, neemt hij zijn lot in eigen handen door een anders bericht op de roddelwebsite van de school te posten. Dat ondertekent hij met ‘Love, Simon’, waarmee hij toont dat hij uitkomt voor wie hij is.

De personages
De Simon Spier uit het boek is een goedhartige high school junior (16-17 jaar) met een voorliefde voor muziek en Oreo’s. In de film heeft hij dezelfde smaak en persoonlijkheid, maar is hij net iets ouder. Hij is een senior (17-18 jaar), wat het element toevoegt dat hij een jaar later naar de universiteit trekt en dus een nieuw leven zal beginnen. Dat geeft de film een erg natuurlijk eindpunt dat het boek misschien mist.
In het boek heeft Simon daarnaast een oudere zus die van het campusleven geniet. Die zus is in de film nergens te bespeuren. Zijn jongere zus Nora, die in beide versies van het verhaal een freshman is op de school (14-15 jaar), is wel van de partij. Hun ouders, de goedbedoelende maar soms ietwat onhandige Emily en Jack, zijn zo goed als onveranderd.
De film voegt dan weer een personage toe in de vorm van vicedirecteur Worth (vertolkt door komiek Tony Hale), de leraar die absoluut hip en geliefd wil zijn bij de studenten. Hij en Ms. Albright, die in beide versies voorkomt, verdedigen Simon van pestkoppen na de ongewilde coming-out.
De musical
In het boek repeteren de studenten om de musical ‘Oliver!’ op te voeren, een klassieker gebaseerd op ‘Oliver Twist’. De musical focust op een jongen die vecht voor zijn plaatsje in de maatschappij en de schuld krijgt voor iets waar hij niets mee te maken heeft. Het geldt als een weerspiegeling van het verhaal van Simon.
Maar de filmmakers slaagden er niet in om de rechten op de musical te verkrijgen. Nadat ze even speelden met het idee om een geheel nieuwe musical uit te vinden, stootten ze op ‘Cabaret’. Die musical paste in de thematiek van het verhaal en, niet onbelangrijk, de filmmakers konden de rechten aankopen.
Ontdek 'Love, Simon' en 'Love, Victor' op Disney+, nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Meest gelezen
-
1
Entertainment
Wim Lybaert vaart een jaar op zee
-
2
Films
Oscarwinnende docu ‘Navalny’ (Canvas): het lot van Poetins grootste tegenstander
-
3
Series
Vijf volwassen animatieseries voor de ideale lazy sunday
-
4
Films
Anna Kendricks ‘Cups’: een toevallige wereldhit
-
5
Films
Haal de detective in jezelf naar boven met deze series
Lees meer over Films
-
Wim Lybaert vaart een jaar op zee
“Al sinds ik klein was, had ik nogal een redelijke fascinatie voor de zee. En nu wil ik eens weten wat dat wil zeggen, visser zijn … Op mijn 54ste mee mogen op een vissersboot is eigenlijk een grote droom die uitkomt”
-
'Rebound': het verhaal van Sebastien Bellin, van overlever van aanslagen tot Iron Man
Veerkracht kent geen grenzen. Kijk maar naar Sebastien Bellin. De ex-basketprof raakte zwaargewond aan zijn benen tijdens de terreuraanslag van 22 maart 2016 in Brussels Airport maar hij vocht terug en nam vorig jaar met succes deel aan de Iron Man triatlon in Hawaï. De documentaire ‘Rebound’, morgen te zien op Canvas, volgt zijn verhaal, van de aanslagen tot in Hawaï.
-
Haal de detective in jezelf naar boven met deze series
Altijd al gedroomd van een carrière als detective? Deze series geven je de kans om je even in te leven in mensen die de gekste mysteries kunnen oplossen.
-
Vijf volwassen animatieseries voor de ideale lazy sunday
Een uur minder slaap door het zomeruur en slecht weer voorspeld, het lijkt geen geweldige zondag te worden. Dan maar lekker in bed of in de zetel blijven hangen en genieten van enkele komische animatieseries voor volwassen, de ultieme guilty pleasure! Pickx selecteerde vijf must see series of films.
-
Anna Kendricks ‘Cups’: een toevallige wereldhit
Negen jaar geleden was de Amerikaanse actrice Anna Kendrick even trending op sociale media. Ze had toen net een a-capellaversie van het nummer ‘Will You Miss Me When I’m Gone’’ uitgebracht en die versie kon heel wat mensen bekoren. Het nummer, dat de titel ‘Cups’ meekreeg, was ontstaan naar aanleiding van de film ‘Pitch Perfect’ maar is eigenlijk per toeval ontstaan.
-
Oscarwinnende docu ‘Navalny’ (Canvas): het lot van Poetins grootste tegenstander
Canvas zendt vanavond de documentaire ‘Navalny’ uit, over de Russische oppositieleider die vergiftigd werd. Het werk van regisseur Daniel Roher won bij de jongste Oscaruitreiking de prijs voor ‘beste documentaire’. Pickx frist je geheugen op met een beknopte samenvatting van het tragische lot van Aleksej Navalny, de luis in de pels van Poetin.
-
Regisseur Bouli Lanners wordt ereburger van Luik
Regisseur/acteur Bouli Lanners is zaterdagmiddag door burgemeester Willy Demeyer benoemd tot ereburger van de stad Luik. Dat gebeurde het stadhuis van de "Cité Ardente".
-
Welke acteurs maakten net als Brendan Fraser een comeback?
-
Deze vijf series kunnen jouw lenteavonden opvrolijken
Hoera! De lente is opnieuw in het land en dat hebben ook de streamingdiensten geweten. De komende dagen en weken zijn er via die diensten immers tal van nieuwe series te zien die een frisse zullen doen waaien doorheen jouw tv-avonden.
-
Wanneer de jeugd het overneemt: ‘The Outsiders’ en andere films over tienerrebellie
Veertig jaar geleden, in 1983, kwam ‘The Outsiders’ uit. Een cultfilm van topregisseur Francis Ford Coppola die verschillende jonge talenten lanceerde. Onder hen Tom Cruise, Matt Dillon, Emilio Estevez, Rob Lowe en Diane Lane. Voor wie de thematiek van opstandige tieners genegen is, kunnen we jou ook deze titels nog aanraden.
-
Geniet op deze Griekse feestdag van ‘Maestro in Blue’, de eerste Griekse serie op Netflix
Deze zaterdag, 25 maart, vieren de Grieken hun nationale feestdag. Ter gelegenheid daarvan presenteert Pickx ‘Maestro in Blue’, de eerste Griekse serie die op Netflix te zien is.
-
De geheimen achter seizoen 4 van ‘You’ op Netflix
Seizoen 4 van 'You' is nog maar net afgelopen op Netflix en de geruchten vliegen ons al rond de oren over welke nieuwe en gekke verhalen de hitserie voor ons in petto heeft in een volgend seizoen. Dat vijfde seizoen zou volgens Penn Badgley wel eens het laatste kunnen zijn, dus zet Pickx de grootste geheimen van de afgelopen seizoenen nog eens op een rij.
-
Iraanse reeks "The Actor" bekroond met Grote Prijs op Séries Mania in Rijsel
Op het seriefestival Séries Mania in Rijsel is de Grote Prijs naar de Iraanse reeks "The Actor" gegaan. Voor het eerst was een Iraanse reeks geselecteerd in de internationale competitie, en "The Actor" viel meteen in de smaak bij de jury. Die jury werd voorgezeten door de Amerikaanse producente Lisa Joy, medebedenker van "Westworld".
-
‘Ted Lasso’, van het ongewone begin tot het geplande einde
Het derde seizoen van ‘Ted Lasso’, de komische serie over een American footballcoach die een voetbalploeg in de Engelse Premier League traint, komt nu wekelijks uit. De eindeloos charmante en hartverwarmende serie met Jason Sudeikis in de titelrol viel in totaal al elf keer in de prijzen op de Emmy Awards. We nemen je mee achter de schermen van de reeks en diepen wat feiten op die je misschien nog niet wist over ‘Ted Lasso’.
-
‘The Big Bang Theory’-ster Jim Parsons wordt vijftig: terugblik op zijn glansrollen
Vandaag blaast Jim Parsons, Sheldon Cooper in de Amerikaanse sitcom ‘The Big Bang Theory’, vijftig kaarsjes uit. Pickx blikt voor de gelegenheid terug op de beste rollen van de viervoudige Emmy-laureaat.
-
‘Condor’ en de terugkeer van de 70s thriller
De tijd is meer dan rijp voor thrillers over grote complotten en corrupte overheden, een onderwerp dat vooral in de jaren 70 erg populair was in de cinemazalen. Maar tegenwoordig zijn die verhalen niet zozeer in filmvorm te vinden, maar wel op het kleine scherm. Dat bewijst ook de serie ‘Condor’, die vanaf 23 maart te zien is op Pickx+ en te vinden is in de op aanvraag-catalogus van Pickx Mix.
-
Vijf redenen waarom ‘RRR’ een must-see is
‘RRR’ van regisseur S.S. Rajamouli verscheen in maart 2022 en werd aangeprezen als een van de grootste Indiase kaskraker ooit. Een jaar later geniet de film nog eens van de spotlights na de Oscar voor Best Original Song. Pickx geeft vijf redenen waarom deze film een must-see is.
-
Wist jij dit al over ‘Isle of Dogs’ (2018)?
Vijf jaar geleden konden we met z’n allen naar ‘Isle of Dogs’ van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson. Ter gelegenheid van deze verjaardag somt Pickx enkele leuke weetjes op over deze prachtige stop-motionfilm.
-
Veerle Baetens speelt sterk in aangrijpend Frans boerendrama ‘Au nom de la terre’
Ontevreden boeren zorgden zowel in Nederland als in ons land voor acties tegen het stikstofplan maar het stikstofbeleid deed ook bijna de Vlaamse regering tuimelen. Een beter moment om naar ‘Au nom de la terre’ te kijken, dat door Canvas morgenavond wordt uitgezonden, is er bijgevolg niet. De film, met Vlaanderens populairste actrice Veerle Baetens in de hoofdrol, zoomt in op een Noord-Frans landbouwersechtpaar dat door de industrialisering de schulden opstapelt.
-
Bewonder het oeuvre van housepionier Laurent Garnier in 'Off the Record'
Het is bijna een titanenwerk om de geschiedenis van elektronische dansmuziek samen te vatten in een documentaire van anderhalf uur. De makers van 'Laurent Garnier: Off the Record' proberen deze geschiedenis te verweven met het levensverhaal van één van de pioniers van het genre: Laurent Garnier. Donderdagavond kan je op Canvas kijken naar een documentaire over de pioniersjaren en opkomst van de Franse techno-dj.