Union en Anderlecht willen net als Gent verder doorstoten in Europa

UEFA Europa League | Met Union St Gilloise en RSC Anderlecht proberen twee Belgische ploegen zich donderdagavond bij de laatste acht van een Europees bekertoernooi te scharen. Union ontvangt naamgenoot Union Berlijn in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Europa League, Anderlecht trekt voor zijn return in de achtste finales van de Conference League naar Villarreal. Beide Belgische clubs hopen het goede voorbeeld van AA Gent te volgen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een 3-3 gelijkspel in de heenmatch kan de return tussen de twee Unions nog alle kanten uit. Karel Geraerts hamerde daags voor de wedstrijd op het belang van efficiëntie in de zestien. Hij kan voorin wel geen beroep doen op Yorbe Vertessen, die out is met een blessure aan de adductoren.

Beide ploegen speelden dit seizoen al drie keer tegen elkaar. Met voor elk team een zege en een gelijkspel is de balans perfect in evenwicht. Het belooft dus een spannende avond te worden.

De wedstrijd wordt donderdag om 21 uur afgetrapt in het Lotto Park van Anderlecht. De Belgische recordkampioen is op dat moment zelf aan de slag in Spanje. Met Villarreal treft paars-wit een van de favorieten voor de eindzege in de derde Europese beker. De Spanjaarden wonnen in 2021 de Europa League en stootten vorig seizoen door tot de halve finales van de Champions League. Toch is Anderlecht niet kansloos tegen de nummer zes uit La Liga. Vorige week dwongen de Brusselaars thuis een 1-1 gelijkspel af waardoor alles nog open ligt voor de return.

AA Gent, de tweede overgebleven Belgische vertegenwoordiger in de Conference League, toonde woensdag alvast het goede voorbeeld. De Buffalo's wonnen op het veld van het Turkse Basaksehir met 1-4, wat na de 1-1 in Gent ruimschoots volstond om de kwartfinales te bereiken. Aan Union en Anderlecht om even goed te doen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top